Cel mai simplu mod de a descoperii, este călătorind.
Ne propunem să fim ghidul tău în călătoria din lumea cafelei.
Lasă-te condus peste dealuri și versanți îndepărtați, acolo unde dăinuiesc de ani de zile plantații renumite de cafea, cu soiuri mărețe de Arabica 100%, prin ferme certificate de cafea, acolo unde toată lumea respectă cu sfințenie tehnica de cultivare și de procesare a boabelor de cafea, pentru ca ea să ajungă în prăjitoria noastră așa cum trebuie, perfectă.
Transformăm perfecțiunea acestor boabe și ți-o oferim în garanție și ca bilet de călătorie spre această lume magică.
Azi unde vrei să călătorim?

-
Brazilia Araponga Tres Barras
Cafea 100% Arabica, cu un corp consistent, ce este cultivată pe o plantație de 20 de hectare aparținând fermei Tres Barras, din regiunea Araponga, la o altitudine cuprinsă între 800 și 1200m. Cafeaua Brazilia Araponga Tres Barras se remarcă cu o aciditate medie și note de ciocolată, zmeură și caramel
– altitudine: 800 – 1200 m
– corp: plin
– aciditate: medie
– note: ciocolata, zmeura, caramel
-
Brazilia Pico Mirante
Tara de proveniență: Brazilia
– altitudine: 1300 – 1500 m
– corp: viguros
– aciditate: medie
– note: coajă de portocală
Descriere: Cultivată pe plantația ce aparține fermei Passeio, la o altitudine cuprinsă între 1300 și 1500m, situată în zona sudică a regiunii Minas Gerais, această specialitate de Yellow Bourbon, ne încântă cu un corp puternic și plin, cu o aciditate medie și o aromă ușoară de coajă de portăcale.
Este o cafea ce se bucură de soarele și climatul prielnic al Braziliei, procesată prin proces natural de spălare-uscare, dându-i minunatei cafele Pico Mirante un post gust îndelung îmbogățit cu aromă de vanilie, toffe și biscuiți crocanți.
-
Burundi Butegano
Alcătuită din boabe Freench Bourbon, cultivată pe sol vulcanic la o altitudine de 1900 m, unde este răsfățată de ploi abundente, această cafea are o aciditate citrică, corp lejer și note subtile de coacăze și fructe roșii. Toate aceste caracteristici, i-au adus titlul bine meritat de Campioană Națională.
Tara de proveniență: Burundi
Descriere sumara:
– altitudine: 1900 m
– corp: lejer
– aciditate: citrică
– note: fructe roșii, coacăze
Preț: 37 lei/250g
-
Costa Rica Tarrazu
Considerată de foarte multi specialiști, una din cele mai bune cafele ale lumii, Costa Rica Tarrazu este cultivată la sud de capitala San Jose, în localitatea cu același nume, în una din cele mai importante zone, din punct de vedere a culturii de cafea, din această țară. Are o aromă excelentă, o aciditate medie spre mare, făcând-o o cafea distinctivă, cu note de vanilie, caramel, nuci și tonuri de fructe.
DENUMIRE: Costa Rica Tarrazu
Tara de proveniență: Costa Rica
– altitudine: 1200 – 1700 m
– corp: plin
– aciditate: medie
– note: vanilie, caramel, nuci
Preț: 28 lei/250g
-
El Salvador
Cultivată în regiunea Finca del Joya, în vestul țării, la o altitudine de 1350 de metrii, cu soiuri din varietatea Bourbon, crescută la umbra pădurilor ecuatoriale, această cafea, clasificată de Rainforest Aliance și procesată prin spălare, are o aciditate plăcută și rotundă, tipică pentru America Centrală, cu note de ciocolată cu lapte și un after taste ușor de nucă coaptă.
Tara de proveniență: El Salvador
– altitudine: 1350 m
– corp: mediu
– aciditate: mică
– note: ciocolată cu lapte, alune
Preț: 28 lei/250g
-
Ethiopia Harrar Long Berry
Cultivată în regiunea Harrar, la 400 de km est, de capitala țării, pe pământuri cu sol vulcanic, bine oxigenate la rădăcină, la o altitudine de 1600 – 2000 de metrii, această cafea deosebită se distinge printr-un corp plin, o aciditate medie și note intense de fructe picante, ananas și piper alb.
Tara de proveniență: Ethiopia
– altitudine: 1600 – 2000 m
– corp: plin
– aciditate: medie
– note: fructe picante, ananas, piper alb
Preț: 37 lei/250g
-
Ethiopia Sidamo
Cultivată în regiunea cu același nume, la o altitudine de 1300 -1600 de metrii, Ethiopia Sidamo se caracterizează printr-un corp plin, o aciditate medie și aromă puternică de nuci coapte, de fructe exotice și note de afine, ciocolată și lămâie. Cireșele de cafea sunt culese manual, decorticate în ziua recoltării și lăsate la fermetare umedă, apoi la uscare. Toate aceste tehnici sunt de natură a conferii un rezultat excepțional al cafelei, prin finalul delicat și un postgust îndelungat, ce îi conferă o unicitate aparte
Tara de proveniență: Ethiopia
– altitudine: 1300 – 1600 m
– corp: plin
– aciditate: medie
– note: ciocolată, afine, nuci coapte
Preț: 33 lei/250g
-
Ethiopia Wild Forest
Crescută la umbra pădurilor din regiunea Jimma, pe teritoriul fermei Mustafa Abba Lulessa, la o altidudine înaltă, cuprinsă între 2100 și 2200 de metrii, această minunăție de cafea ne îmbie simțurile cu note de lămâie, caise și un ușor after taste spicy și fructat.
DENUMIRE: Ethiopia Wild Forest
Tara de proveniență: Ethiopia
– altitudine: 2100 – 2200 m
– corp: plin
– aciditate: medie
– note: lamaie, caise, after taste spicy si fructat
Preț: 37 lei/250g
-
Guatemala Flor de Coban
Aceaste minunății de boabe de cafea cresc la o altitudine de 1250 – 1450 de metrii, în regiunea Alta Verapaz, la umbra arborilor de cauciuc dulce și sunt recoltate manual în fiecare an din ianuarie și până în aprilie, apoi prelucrate strict prin spălare. Are un corp mediu și aciditate echilibrată, cu note de fructe coapte și un after taste dulce și ușor picant.
Tara de proveniență: Guatemala
Descriere sumara:
– altitudine: 1250 – 1450 m
– corp: mediu
– aciditate: echilibrată
– note: ciocolata cu lapte, fructe
-
Guatemala Maragogype
Așa cum îi spune și numele Maragogype, este o încrucișare naturală de câteva soiuri de cafea Arabica, care a fost descoperită în Brazilia și care se cultivă cu preponderență în zona Americii Centrale. Guatemala Maragogype, este cafeaua cu un corp viguros, o aciditate echilibrată și note florale, de alune și cacao.
Tara de proveniență: Guatemala
– altitudine: 1300 m
– corp: viguros
– aciditate: echilibrata
– note: florale, fructe, alune, cacao
Preț: 37 lei/250g
-
Honduras Montecillos Marcala
Cultivată într-o producție de Microlot (mai puțin de 10.000 kg/an), în regiunea Marcala, la o fermă a cărei proprietară este Maria Dolorez Zeleya, situată la o altitudine de 1250 de metrii, aceaste boabe de catuai se recoltează manual, în fiecare an de producție, din decembrie și până în martie. Se distinge prin câteva particularități aparte: corpul său plin și notele speciale de piersică și mango.
Tara de proveniență: Honduras
– altitudine: 1250 m
– corp: plin
– aciditate: ridicată
– note: piersici, mango
Preț: 37 lei/250g
-
India Bababudan
Crescută în regiunea Malabar și cultivată în perioada musonului, are la bază procesarea prin spălare naturală, cu apele calde ale ploii musonice, ținută noaptea sub acoperământ și repetând acest proces până la decorticarea naturală. Este culeasă manual și sortată pentru dimensiunea AA. Această cafea cu o aciditate scăzută , corp plin și note telurice de condimente exotice, cacao și migdale, face deliciul oricărui iubitor de espresso.
Tara de proveniență: India
– altitudine: 1000 – 1400 m
– corp: plin
– aciditate: scăzută
– note: cacao, migdale
Preț: 33 lei/250g
-
India Moonsoned Malabar
Prin tehnica Moonsoned, este nevoie de 12-16 săptămâni pentru ca o cultură de cafea să poată fi ambalată la saci și pregătită de export. În tot acest timp cafeaua este pe rând recoltată, decorticată, spălată și uscată lent. Crescută la o altitudine de 1000-1200 de metrii, recoltată în perioada decembrie – februarie, cafeaua se particularizează printr-un corp și o aciditate medie și aromă spicy cu note de tutun și cacao
Tara de proveniență: India
– altitudine: 1000 – 1200 m
– corp: mediu
– aciditate: medie
– note: cacao, tutun
Preț: 33 lei/250g
-
Jamaica Blue Mountain
Diamantul cu formă de boabă de cafea. Așa putem aprecia cea mai bună cafea a lumii. Cultivată pe culmile cele mai înalte din Caraibe, în zona Blue Montain, la altitudini de până la 2300 de metrii, cafeaua urmează un proces riguros în materie de cultivare și procesare, unde totul se efectuează manual, de la culesul cireșelor de cafea și până la selectarea manuală a fiecărui bob de cafea verde. Standarde stricte impuse de autorități și monitorizarea continuă a procesului de selecție, fac ca puține ferme să aibă dreptul de a vinde sub această denumire controlată. Cafeaua care nu îndeplinește aceste condiții, nu se poate comercializată, ea fiind consumată doar pe plan local. Caracterul deosebit și echilibrat, fără nicio notă amăruie, cu un postgust îndelungat, neegalat cu nicio altă cafea, ridică această minunăție a naturii la rangul de cea mai bună din lume!
Tara de proveniență: Jamaica
– altitudine: 2300 m
– corp: bogat
– aciditate: echilibrată
– note: fructe exotice, ciocolată
Preț: 250 lei/250g
-
Kenya Oreti
Cultivată în puținele ferme de mărime mijlocie din Kenya, la o altitudine de 1500 – 1600 de metrii, pe un sol vulcanic, cu varietăți botanice de tip SL 14, SL 28 și SL 34, precum și aromatele boabe Ruiru 11, recoltată manual și prelucrată prin spălare și uscare pe paturi africane, Kenya Oreti se remarca printr-un corp plin, o aciditate medie și note dulci de melasă și zahăr brun, cu un after taste îndelungat de vanilie și tutun.
Tara de proveniență: Kenya
– altitudine: 1500 – 1600 m
– corp: plin
– aciditate: medie
– note: melasă, vanilie, tutun
Preț: 45 lei/250g
-
Mexic Altura Chiapas Adelita
Cultivată în regiunea Chiapas, din sudul Mexicului, la granița cu Guatemala, în ferma Comalpa,la o altitudine de 1100 metrii, cu o plantație compusă din boabe de Bourbon caturra și catuai, această cafea își face ciclul de rod la umbră (shade grow) și se procesată prin spălare. Prăjită medium light, scoate în evidență gustul cremos de ciocolată cu lapte și migdale și o aciditate medie.
Tara de proveniență: Mexic
– altitudine: 1100 m
– corp: blând
– aciditate: medie
– note: ciocolată cu lapte, migdale
Preț: 28 lei/250g
-
Nicaragua Jinotega
Descriere: Plantație aflată în regiunea Jinotega, cu soiuri de Maragogype cu boabe deosebit de mari, clasificată SHG (strictly high grown), din prisma altitudinii la care crește, această cafea are un corp plin, cu note de ciocolată, dar și o senzație de fructe proaspete, caise și papaya. Prin prajire medium-dark, se scote în evidență caracterul inconfundabil.
Tara de proveniență: Nicaragua
Descriere sumara:
– altitudine: 1500 – 1700 m
– corp: plin
– aciditate: medie
– note: caise, ciocolată
-
Papua New Guinea
Născută și crescută în inima Pacificului, în ferme de mici dimensiuni, situate în regiunea Nebilyer, această cafea aduce cu ea liniștea și puritatea aerului împrumutată de la plajele însorite din împrejur. Cultivată la altitudini de 1300 – 1500 de metrii și procesată prin metoda „pulped natural” – spălare și apoi uscare la soare, Papua New Guinea, dezvoltă cu corp plin, o textură cremoasă, un parfum de plante tropicale și ușoare note de caramel și scorșișoară.
Tara de proveniență: Papua Noua Guinee
– altitudine: 1300 – 1500 m
– corp: plin
– aciditate: moderată
– note: caramel, scortisoară
Preț: 28 lei/250g
-
Peru Tres Mosqueteros
Procesată de indienii din tribul Yanesha, această cafea organică, crescută la umbra plantațiilor de citrice și mahon, împreună cu alte plante medicinale, la o altitudine cuprinsă între 1300 și 2400 de metrii, cu o producție anuala de aproximativ 4000 de saci, se remarcă prin corpul plin, o aromă de ciocolată neagră și afine, cât și un retrogust cu ușoare note de nucă crudă și un final rotund.
Tara de proveniență: Peru
– altitudine: 1300 – 2400 m
– corp: plin
– aciditate: scazută
– note: nuci, afine, ciocolată neagră
Preț: 28 lei/250g
-
Rwanda Gikongoro Remera
La o altitudine cuprinsă între 1700 – 2000 de metrii, în mici ferme din regiunea Gikongoro, constituite în Cooperativa Buf Coffee, se naște această cafea Arabica, cu boabe din varietatea Bourbon, ce se caracterizează printr-un corp echilibrat, o aciditate medie și un after taste ușor picant și ciocolatiu.
Tara de proveniență: Rwanda
– altitudine: 1700 – 2000 m
– corp: echilibrat
– aciditate: medie
– note: after taste picant, ciocolatiu
Preț: 37 lei/250g
-
Sumatra Mandheling
Certificată Fair Trade Organic și făcând parte din cele mai renumite cafele ale lumii, Sumatra Mandheling, este procesată natural, are un corp siropos, dar viguros, cu o aromă plină și o aciditate scăzută. Este fină și catifelată cu postgust îndelungat ce se remarcă cel mai bine în espresso.
Tara de proveniență: Sumatra
– altitudine: 900 – 1500 m
– corp: plin
– aciditate: medie
– note: fructată, struguri, ciocolată cu lapte
Preț: 33 lei/250g
-
Swiss water decafein
Cafea Braziliană organică, de cea mai bună calitate, 100% Arabica, decofeinizată prin metoda apei Elvețiene, ce constă într-un proces de spalări și uscări succesive, ce au ca rezultat final, extragerea în procent de 99,9% a cofeinei. Are un corp lejer, o aciditate scăzută și ușoare note de cacao și ciocolată neagră.
Tara de proveniență: Brazilia
– altitudine: 1500 m
– corp: lejer
– aciditate: scazută
– note: usoare note de cacao, ciocolată neagră
Preț: 37 lei/250g
-
Tanzania AA Tanga
Aceste boabe selecte de cafea arabica, se cultivă pe pantele estice ale muntelui Kilimanjaro, la o altitudine cuprinsă înre 1700 și 1900 de metrii. Ne răsfață cu un corp delicat, o aciditate ușoară, note de fructe dulci coapte, alune de pădure și migdale, dar și un after taste de miere.
Tara de proveniență: Tanzania
– altitudine: 1700 – 1900 m
– corp: delicat
– aciditate: ușoară
– note: fructe dulci coapte, alune de pădure, migdale
Preț: 37 lei/250g
-
Uganda Bugishu – Elgon
Cultivată în districtul Mbale, la o altitudine cuprinsă înre 1500 și 1700 de metrii, pe terasele muntelui Elgon, cu varietăți botanice Arabica SL 28 și SL 34, prelucrată prin spălare și uscare pe paturi africane, Uganda Bugishu – Elgon, se remarca printr-un corp echilibrat, o aciditate medie și note de alune și cacao.
Tara de proveniență: Uganda
– altitudine: 1500 – 2100 m
– corp: echilibrat
– aciditate: medie
– note: alune, cacao
Preț: 37 lei/250g